2010. január 29., péntek

Godless Wicked Creeps - A jókedvű jégrémek


Ha Hamlet királyfi (történelmi fele) élne és szeretné a horrorisztikus dallamokat, valószínűleg ezek a muzsikusok alkotnák az udvari zenekara magját.
1993-ban léptek a psychobilly rögös és véresen humoros útjára. A dániai Aarhus városában Thomas Mejer énekes-gitáros (művésznevén Dax Dragster), Kim Kix nagybőgős és Martin Budde dobos részvételével pár hazai koncert után elkészítették hatszámos demójukat, majd elküldték rengeteg kiadónak, de végül a Crazy Love Records csapott le rájuk és egy válogatáson szerepeltek a Crazy Hormones című dalukkal 1994-ben. Ebben az évben első nagylemezük is kijött, a Victim Of Science, amely ráadásul a kiadó első CD formátumú albuma titulust is "kiérdemelte". Zenei szempontból tökéletes átmenet a régi vágású és modern hangzás között. Hamarosan európai turné következett, majd 1995-ben a Hellcoholic című hanghordozóval lepték meg a világ őrültebbik felét. Ez a korong is hű maradt az elődhöz, a banda pedig folytatta a nótázást Európa (szinte) minden szegletében. 1997-ben a Hystereo is napvilágot látott, amely már egészen az Újvilágig repítette őket, a Nyugati Parton 1998-ban egy egész hónapot töltöttek, de Thomas Mejer rövidesen kilépett a bandából. Ezután Kim és Martin két új taggal bővítette a zenekart, a Lez Boomerang dobosa és egyben Kim testvére, Lars lett az énekes, a Defectors orgonása, Nikolag pedig a gitáros.


Ha nem veszel jégkrémet, elkapnak a jégrémek!

Az új felállással pár európai koncert után újra az Egyesült Államokba látogattak és egy vancouveri koncert erejéig Kanadában is tiszteletüket tették. 2001-ben utolsó nagylemezük, a Smile is kiadóra talált a Lucky 7 Records személyében. 2002-ben a Barnyard Ballers amerikai psychobilly zenekarral turnéztak és a The Monsters of Rock 'n' Roll fesztivál után fel is oszlottak. A tagok más zenekarokban próbáltak szerencsét, Kim a Powersolo surf-punk és Siberian Mad Dogs "beteg" rockabilly együttesekben, Martin a garage punkban utazó Defectors-ban, amíg Thomas Mejer a Spenzer rock 'n' roll és a Bull'It cowpunk bandák után jelenleg a Johnny Nightmare psychobilly zenekarban énekel és bőgőzik.


Négy halálos fagylaltgombóc!

A Funky Bastard, Vamps, China Chick és a Flyin' Hotdogs című szerzemények egyértelműen a legjobb nótáik között vannak.

Godless Wicked Creeps - Vamps


Godless Wicked Creeps - China Chick