2010. március 30., kedd

Elkallódott testrészecskék

Most következő jegyzetünkben kevésbé ismert zenekarokról lesz szó, amelyek nagyszerűségét réges-régen betemette a sírásó önállósodott és gonosz lapátja.


Belga psychobilly zenekar a 80-as évek végéről. 1991-ben adták Let's Woy névre hallgató albumukat a Little Circle nevezetű kiadónál. A számok mind saját szerzemények, amelyeket majd' szétvet az energia.

1985-ben alakultak Franciaországban. Hazájukban és Svájcban tettek szert nagyobb népszerűségre. Bár a Cramps és a Meteors volt a példaképük, sikerült olyan egyedi hangzás kialakítani, hogy más zenei műfajok képviselőinek köreiben is kedveltek lettek. Hangzás szempontjából leginkább a Sunny Domestozs zenéjéhez álltak közel. 1986-ban megjelent egyetlen albumuk, valamint szerepeltek a Concert A La Boucherie és az An Emotional Beat In A World Of Fury válogatásokon.Német banda ugyancsak a 80-as évekből. Két albumuk jelent meg a Maybe Crazy Records-nál, a Speed on 45 (1987) és a 3 Of A Kind (1988). Ezek később közös albumként CD-n is megjelentek egy bónusz számmal a Crazy Love Records jóvoltából. Zenéjük hasonló a korai Mad Sin hangzásához. A My Home Is My Castle című számuk a Psycho Attack Over Europe nevezetű válogatáson is megtalálható.