2010. június 29., kedd

Mad Sin - A kolbász bűne


Ha a psychobilly egy elátkozott sziget lenne, ők lennének az elvetemült világítótorony kegyetlen őrei.
1987-ben három berlini ifjú, Köfte De Ville (ének/dob), Stein (gitár) és Holly (nagybőgő) alapította a zenekart, amely eleinte utcai muzsikálásból élt és leginkább rockabilly, country és punk számokat játszottak. Hamarosan egyre ismertebbek lettek a helyi underground közösségben, így a koncertjeik sűrűsödni kezdtek, felléptek a korszak nevesebb zenekaraival (The Meteors, Guana Batz, Demented Are Go stb.) is rövid időn belül, akikkel barátságok is kötődtek, köszönhetően az bohóckodásra való hajlamnak. 1988-ban jelent meg első albumuk a Maybe Crazy Records által, a Chills And Thrills In A Drama Of Madsin And Mystery. Bár ez a felvétel nem tett túl nagy érdeklődésre szert, a koncertszervezőket meggyőzte, így Európa több pontján is felléptek, amely növelte a követőik táborát és lassan kialakult egy belső kemény mag is, a The Sindicate (~szindikátus). 
A Mad Sin és a Nekromantix rémlegényei. 

1990-ben jött ki a második lemezük Distorted Dimensions néven, amelyet az Amphigory követett 1991-ben. 1992-ben sem maradtak tétlenek, a Break The Rules korongjukkal örvendeztették meg a temetők népét, majd hasonló reakciókat váltott ki az ötödik album, az A Ticket Into The Underworld a következő évben. Ez idő tájt vált meg Köfte a doboktól és csak a frontemberi teendőkre koncentrált. Mivel egyre destruktívabbak lettek a koncertek (például a berendezés és a színpad szétverése), lassan fogyni kezdtek a fellépési lehetőségek is, így kénytelenek voltak e téren életfilozófiát váltani.  
1996-ban Hollandiába mentek, ahol a Count Orlok Records jóvoltából kiadták a God Save The Sin című szerzeményüket, ezzel kezdődött az együttes komolyabb pályafutása. Ekkoriban más stílusú bandákkal is felléptek (Misfits, Gwar), így a psychobilly közösségen kívül is népszerűek lettek. 1998-ban Máltára utaztak és itt vették fel a Sweet & Innocent?... Loud & Dirty! nevezetű lemezüket (a Bonanza adta ki), amely növelte az ismertségüket távoli tájakon is (pl. Japán). Új tagokkal is bővült a zenekar, Tex Morton gitárossal (Sunny Domestoz korábbi tagja) és Hellvis-szel, aki porondmester szerepét és a vokálozást vállalta magára. 
Eljő' érted a nagytestű szörny! 

Az ezredforduló tájékán Köfte egy "mellékvállalkozásba" is belefogott, a psychobilly prominens képviselőiből (Peter Sandorff-Nekromantix-gitár, Johnny Zuidhof-Batmobile-dobok, Doyley-The Klingonz-gitár, Strangy-The Klingonz-nagybőgő) hozott létre Dead Kings néven egy zenekart. 2001-ben egy albumot is összehoztak King By Death, Fool For A Lifetime címmel. Közben Stein és Tex építgette saját karrierjét.  
2002-ben folytatódott a Mad Sin menetelése a Survival Of The Sickest korong képében, amelyet a People Like You Records jelentetett meg. Ezt rengeteg koncert követte az Egyesült Államokban, Japánban és Európában, majd egy újabb mű 2005-ben, a Dead Moon's Calling. Ezalatt kiadták újra a Sweet & Innocent?... Loud & Dirty! lemezt, valamint egy válogatást is készítettek az első négy albumból Young, Dumb & Snotty: The Psychotic Years 1988-1993 titulussal. Fennállásuk huszadik évében jelent meg a 20 Years in Sin Sin, amely az újra felvett számokon kívül tartalmazott addig meg nem jelent számokat és pár különlegességet is. 2010-ben jelent meg eddigi utolsó alkotásuk, a Burn And Rise.
A kislányok térdre kényszerítik őket. ;> 

Esetükben is a régebbi albumokról hallgatok dalokat, többek között a Mad Man Rock, a  Born Bad, a It Bites és a Wicked Witch című szerzeményeket. 

 Mad Sin - Meat Train At MidnightMad Sin - Próbatermi felvétel 1990-ből


Mad Sin - 1000 Eyes