2010. július 31., szombat

Frenzy - Az ősi őrjöngés


Ők az élő bizonyíték arra, hogy a nagybőgő csattogása meglovagolva agyhullámainkat, goromba mozgású és hangú lényeket varázsol belőlünk.
1983 augusztusában döntött úgy Steve Whitehouse (The Sharks bőgőse), hogy belecsap a psychobilly vérlevesbe. Segítségére volt gitárosként Simon Brand (későbbi Torment frontembere) és dobosként Mervyn Pepler. Nem tétováztak sokat, 1984-ben meg is jelent első kislemezük, a Robot Riot. Egyik dal lett később Brand saját zenekarának a névadója (Torment). Még ebben az évben kiadták első albumukat a Nervous Records jóvoltából, amely a Hall Of Mirrors névre hallgatott, valamint Simon is kilépett az említett okok miatt. Helyét Cavan 'Kev' Saunders vette át, néhány koncertet adtak a Klubfootban és Anglia más városaiban is, majd 1985-ben Nobody's Business néven újabb kislemezet hoztak világra a Cat Machine kiadó segedelmével. 1986-ban folytatták a sírásást, amelynek a Clockwork Toy című nagylemez és az I See Red nevezetű kislemez lett az eredménye az ID Records-nál. Az utóbbi huszonhét héten keresztül szerepelt az angol toplistákon, legjobb pozíciója a harmadik hely volt.

A targonca tettrekészen terrorizál. 

Hamarosan változások álltak be a zenekaron belül, a dobütőket Adam Seviour vette át. Az egyre növekvő népszerűségnek köszönhetően már a kontinensen koncerteztek és újabb felvételekkel segítették a tébolyhoz követőieket, a Live At The 100 Club egy élő felvételeket tartalmazó korong, a Sally´s Pink Bedroom pedig következő albumuk neve lett. Különféle gondok miatt Kev kilépett, amely két évre hibernálta a zenekart. 1990-ben új gitárossal (Spike) és új lemezzel (This Is The Fire) "riadtak fel álmukból". Napjainkig rengeteg változáson ment keresztül a tagság (jelenleg Steve Whitehouse tépi a húrokat, Steve Eaton kínozza az erősítőt, Adam Seviour a dobokat veri) és a hanganyagok terén sem pihentek sokat (The Very Best Of Frenzy (1990), It’s A Mad Mad World (1993), Live In Japan (1993), Nine `O´ Nine (1997), Dirty Little Devils (2002), Cool Bananas (2002), Nitro Boy (2007), In The Blood (2010)).

A csendes őrültek. 

Az első albumuk verhetetlen, így ajánlott a Skeleton Rock, a Wound Up és a Was It Me? című szerzeményeket hallgatni.

Frenzy - Was It Me?


Frenzy - I See Red