2010. november 2., kedd

The Hangmen - A hóhér hatalmas hegedűje


Cimboráink hangjegyekből font kötéllel juttatják a másvilágra a közönség kevésbé élelmes tagjait.
1989 végén öltött hallható formát a zenekar három álnok figura (Loz Dolan - gitár/ének, Johnny Burnout - nagybőgő, Craig 'Pumpkinhead' Spence - dobok) segítségével az angliai Stocktonban. Agresszív hangzásuk és bizarr szövegeik hamar népszerűvé tette őket, így 1990-ben felvettek egy demót, amely Gutbucket Rock 'n' Roll címmel rövidesen albummá is ért a Rockhouse Records jóvoltából. 

 Aki nem lép egyszerre, kötelet kap estére!

Ezzel be is indult a mindenkit felemésztő masina, számtalan koncert és fesztivál után 1995-ben kiadták a Last Train To Purgatory néven a második lemezüket a saját kiadójukon keresztül (Bone Tone Corporation), majd három év múlva ugyanitt jelent meg a Tested On Animals nevezetű korongjuk. Ezután kisebb-nagyobb kihagyásokkal gyártották a dalokat, amelyek további négy hanghordozót töltöttek meg (Original Sins - 2000 - Crazy Love Records, No Happy Endings2001 - Ripper Records, Play Dead - 2003 - Tombstone Records, Cacklefest - 2007 - Abattoir Records). Emellett a tengerentúlon és Európában turnéztak, számtalan válogatáson (pl. High Voltage sorozat)  és néhány dokumentumfilmben (pl. Psychobilly Cancer On Rock 'n' Roll) is szerepeltek. A felállás többször is változott, Loz maradt az egyetlen eredeti tag, jelenleg 'Kill 'em' Gillham dobol és Geordi Whitetrash gordonozik.
 A hóhér is mulat néha.

Elég sok kellemes számuk született az évek során, az Acid Bath, az Uranium Rock, a Dancing On Your Grave és a Hang 'em High egyértelműen eme csoportba sorolható.

The Hangmen - Hang 'em High