2011. május 30., hétfő

Zenevermek eme kerek tetemek? VII.

A hangszerek háborgatói rátámadnak dobhártyánkra, és elkezdik kivágni alólunk a nyugalom fáját!

Lost Souls - Chasin' A Dream (1990)

Muzsikájuk még magán hordozza az "ódon" ritmusokat, de az ifjonti hév hatja át az egész komponálást, így nem megy el az ember mellette wrecking nélkül. Ami a poéták asztalát illeti, elég terebélyes lett a választék, a szokásos cinterem-szerelem mellett (Only One For Me, She's Gone) meg vagyon írva az élet rémes (Dead Stay Dead, Death Bone Alley) és rögös (Never Gonna Stop) útja is.
Slapping Suspenders - Blood Sucking Freaks (1990)

A hamisítatlan "mocsok" vonalat képviselik a zenei kültakaró és a nóták irodalmi csontvázának (Highlander, Handsome Molly, Chainsaw Peck) tekintetében. A mű elősegíti, hogy fejen álljunk a legközelebbi szemétdombon, ha kedvünk tartja, és ha unalmunkat űznénk messzi tájakra. Ferde és vérmes melódiák!

Something Shocking - Pink (1991)

Rebellis hullámokat keltettek muzikális vonalon. Női ének, elektromos nagybőgő és enyhén popos sugallatok. A szerelem közhelye (Love Is Blind, Love 45) erősen uralja az albumot.


Yancatooz - Let's Woy (1991)

A hagyományőrző haramiák táborát gazdagítják, és a skálán is gyorsabban "ugrálnak". A gitár kellemesen illik az énekes "sárgaházban edzett" hangjához, a dalokban szó esik a földi örömök lelki (My Sweet Baby) és fizikai megtestesüléséről (Whiskey-Whiskey, Let's Woy)  is. Igazi ritkaságnak számít, mivel nem adták ki újra.
Meantraitors - From Psychobilly Land (1991)

Szapora dallamúra sikeredett nagylemez groteszk orgánummal megáldva. A szövegvilág tágas spektrumon mozog, minden fellelhető (In Your Sky, I Sit In Bad Company, When I Lose), ami fülnek, elmének ingere, s szomszédnak végzete!