2011. június 22., szerda

Zenevermek eme kerek tetemek? IX.

Tépjük ki a helytelen húrt a konok körből!

The Falcons - The Falcons (1993)

A szokatlan szeszélyek szigetországának első hangoskodói, így nem is meglepő, hogy muzikálisan még a rockabilly és psychobilly között ingáznak, bár a külsőségek és a merőben eltérő kulturális vonások az utóbbi felé húzza a koncepciót. A korongon virgonckodó tíz dal témája is hasonló képet mutat (Ice Love, Sleazy Life, Monster Dance).
Klingonz - Böllöx (1994)

A muzsika és a mondóka is mókásan és mentálisan "sérült", de a műfaj "bohócaitól" nem is vár mást az ember szörnyű teremtménye. A "tizenhárom" közül páran gondoskodnak róla (Haunted, Brainwankers From Planet Sex, Tír na Nóg), hogy a hasunkat fogjuk wrecking közben, de akadnak komolyabb darabok is (Scar On This Planet, Pact With The Devil).Banane Metalik - Requiem De La Depravation (1994)

Zenéjük pár csepp extrém metállal elegyített psychobilly, amelyet ők csak a "gore 'n' roll" névvel illetnek. Színpadi öltözetük is igazolja a titulus jogosságát. Jelszavaik pedig a sátán (Satan's Bed, Fils De Satan) és a banán (Bananajuice, Killer Bananas) köré csoportosulnak.
Godless Wicked Creeps - Victim Of Science (1994)


Új szelek fújták őket Dániából a korhadó nagybőgők testei közé, a szöveg- és dallamviláguk (Vamps, China Chick, Wreckin' At The Country Disco) aránylag egyedinek (és enyhén nem normálisnak) számított, így nagy sikerre tettek szert. 

Sin Alley - Headin' For Vegas (1995)

A szebbik nem orgánuma diadalmaskodik ebben a formációban, amely a trash hangzású psychobilly mellé egy kis garázs rockot is löttyintett. Az irodalom nem viseli meg a lelkünket, inkább a rockabilly és a psychobilly vidám keveréke (I Don't Need You No More, The Witch, My Shoebox's Boss).