2013. március 21., csütörtök

Zenevermek eme kerek tetemek? X.

Lota Red - Rampage (1995) 

Germán muzsikusok Japánban kiadott első lemeze. A dalok a kevésbé kedves költemények táborát erősítik (The Drowning, H.A.T.E., Demon Rock), zeneileg pedig meglehetősen vegyes, a szemfüles hallgató talál benne country, garage és punk vonásokat is. 









Shakeout - Dissonance (1995) 

A rockabilly és a psychobilly képlékeny határát ostromló zenekar, az énekes hangja inkább az utóbbihoz illik, a szövegvilágban viszont az előbbi kliséit ismerhetjük fel (Beige, Breakin' Loose). Bizonytalanságunkat nem igyekszik csökkenteni a Migraine, amely egy Ricochets feldolgozás. 








  
Damage Done By Worms - Evil Eyes (1995) 

Szintén egy muzikális keverékkel akad dolguk a zenéjükbe botló lényeknek. A feldolgozások (Ghostriders In The Sky, Folsom Prison Blues, Lonesome Train) mókásra sikeredtek, a saját számok keményre és modernre (Tommyknockers), bár a mondókájuk lehetett volna egy kicsit ötletesebb is. 








Elektraws - Shock Rock (1996) 

A kilencvenes évek kakukktojása, amelyet kivételesen aranyból formázott egy kegyetlen kloáka. A tizenöt nótában egy Ricochets feldolgozás (Mad Man) is található, a többi változatos témákkal (Gallows Bird, Elektones, Get Tattoed, Shock Rock) operál. A hangzás a régi ritmusokat idézi a korabeli psychobilly gyorsaságával. 







The Quakes - Quiff Rock (1996) 

A változatos dallamvilág az első tanulmányozás után fülünk elé kerül, az éberebbeknek a szokatlan szövegvilág is feltűnhet (Dinosaur In Leather Pants, Animals). A bölcsek szerint ez a lemez mentette meg a psychobillyt a kihalástól.