2013. március 22., péntek

The Sharks - Cefreszagú cápák
A zenekart a 70-es évek végén hozta létre Alan Wilson, aki gyerekkora óta rajongott a rockabillyért. 1980-ig Dixie Rebels néven működtek, ezután vették fel jelenlegei nevüket is. 1982-ben változott a felállás, Steve Whitehouse lett a bőgős, Paul 'Hodge' Hodges pedig a dobok mögött foglalt helyet. 1982-ben, két hét alatt felvették első, Phantom Rockers című albumukat, amelyet az ekkor még újoncnak számító Nervous Records vett gondozásába. Bár a lemez jól fogyott, egy hollandiai rádiós szereplés után hamarosan feloszlottak. First And Last titulussal ki is adta a Nervous ezt a hanganyagot.
Tíz éven keresztül a tagok saját terveiket szövögették, Alan hangmérnök lett és Western Star néve saját stúdiót nyitott, Steve a Frenzyben folytatta.
1993-ban Alan a Frantic Flinstones-nak segédkezett egy nagylemez felvételében, amikor a gordonos, Gary Day felvetette a The Sharks újraindítását. A tervből valóság lett, és a zenekar hamarosan turnézni kezdett, valamint Recreational Killer címzetű korongjukat is kiadták. 1995-ben Steve Whitehouse visszatért, s közben a Bitch Attack és Ruff Stuff nevezetű kislemezek is napvilágot láttak. Gary Day és a többiek útja még nem vált el, Gazmen néven muzsikáltak tovább. Colour My Flesh és a Sir Psycho már az eredeti legénység kezei közül került ki, emelett számtalan válogatáson is szerepeltek. 1996-ban a dobverőket Ben Cooper (Restless) vette kézbe, majd pár év múlva Carl Parry (Frenzy) követte őt. Bár terveztek Apex Predator néven egy újabb alkotást, de végül csak egy válogatást adtak ki. Hivatalosan nem oszlottak fel, de 1999 óta nem koncerteznek aktívan. 2011-ben Screaming Lord Sutch tiszteletére kiadtak egy lemezt Songs From The Sarcophagus címmel.