2013. március 22., péntek

Coffin Nails - Körmös a koporosókészítőknek





1985 nyarán alakult a zenekar Gra (nagybõgõ), Toby (dobok), Tony (ének) és Humungus (gitár) közremûködésével. Pár koncert után a Klubfoot színpadán találták magukat, de Toby távozott a Meteors-ba és helyét Dave Ward vette át. Hamarosan Tony is kilépett, így az énekes szerepét Dave vette át és Smurf lett az új dobos. 1987-ben kijött elsõ albumuk, az Ein Bier Bitte a Nervous Records jóvoltából és elsõ európai turnéjukat is megejtették.
1988 februárjában Dave kilépett és Humungus lépett a posztjára. Az új formáció töretlen sikerét jelzi, hogy 1988 végén a Link Records kiadta Fistful of Burgers címû nagylemezüket, amely második volt a sorban. 1989-ben újabb tagtól, Gratól váltak meg, mivel a metál bandájával volt inkább elfoglalva, az új nagybõgõs Scott 'Mad Man' Milsom lett, aki merõben új hangzás adott az együttesnek. Smurf is távozott nemsokára ska zenekara miatt és az õt váltó Fraddy is csak Live & Rockin' felvételéig maradt. Egy nappal egy jelentõsebb német fesztivál elõtt ment le, így a lóhalálában beszervezett Nasser Bouzida (A Loafers dobosa) vette át az ütõket és az odaút alatt tanulta meg a számokat hallás után. Állítólag az egyik legjobb koncertjüket adták ennek ellenére.
Ezután visszatértek a Nervous Records-hoz és ki is adták a Who's He? névre hallgató albumukat 1991-ben, amelyet sokan a legjobbnak tartanak. 1993-ig koncerteztek, majd passzívvá vált az együttes, de hivatalosan nem oszlottak fel. 1996-ban újra aktívak lettek, de 'Grandpa' Neil Fisher dobolt és Scott már basszusgitáron játszott. Számtalan koncert után Nasser segedelmével az ötödik albumuk, a Wreckers Yard is megjelent a Greystone Records-nál 1997-ben. 2001-ig Pip verte a bõröket és sok fellépésük volt, de az Out For The Weekend albumon újra Nasser zenélt és Scott felválta használta a basszusgitárt és a nagybõgõt. 2002-ben Clive belépésével kialakult egy aránylag stabil felállás, majd 2003 a Hard As Nails, amíg 2004-ben egy best of válogatás, a Lets Wreck - The Gravest Hits is napvilágot látott, ezek a lemezek már Európán kívül is komoly példányszámban keltek el. 2005 és 2008 között turnékkal voltak elfoglalva Európában és a tengerentúlon, 2009-ben pedig a legújabb anyagukat, a The Dead Don't Get Older címre hallgató korongot készítették, valamint Clive helyét Kris Rock-It foglalta el.