2013. március 22., péntek

Frantic Flintstones - Bűnös móka




A psychobilly második hullámának hírhedt bandája, Gavin "Chuck" Harvey énekes és Toby Griffin dobos (Coffin Nails, The Meteors) fektette le az alapokat 1986-ban, bőgősnek Clive Howlingot találták megfelelőnek, a gitáros Rick névre hallgatott. 1987-ben Griffin és Rick kilépett, helyüket Monkey Gunning és Neil "Nodger" Smith vette át.
Ebben az évben bejárták az Egyesült Királyságot, Chucknak szívrohama volt, Gary Day személyében új bőgős. 1987-ben megjelent első hanganyaguk a Bedrock című kislemez, majd 1988-ban az A Nightmare On Nervous nagylemez, amely a UK Independent Album Charts-on a tizenkettedik helyig jutott. Újfent zenészt váltottak, Jonny "Pug" Peet lett a gitáros.
Még ebben az évben a Link Records segítségével Chuck Flintstone presents... titulussal egy leányvállalatot alapított, amely harmincöt lemezt ki is adott. Egy kis börtön után, 1992-ben Alan Wilsonnal dolgozott, aki később gitárosként is beszállt az együttesbe.
Irdatlan mennyiségű korongot adtak ki a mai napig töretlen lendülettel. Chuck Harvey élete pedig legalább annyira morbid, mint Sparky kollégájáé. Betöréssel és csalással is foglalkozott, előbbinél ismertetőjegye volt a helyszínen hagyott játékmackó és emberi ürülék.