2013. március 21., csütörtök

Zenevermek eme kerek tetemek? XIII.

 Os Catalepticos – Zombification (2000)


Teljesen más világ gyermeke, zeneiségét a féktelen tombolás jellemzi. Inkább brazil punk nagybőgővel. Aki bírja a tempót, az hallgassa (Terrible Nightmares).











Bike'n'Hollers – Starhollers - The Heroes Of Galaxy (2001)


Üde hangfolt az új évezredben felbukkanó, temérdek erőemelő között. Muzsikájukat igazán feldobják a nem őshonos hangszerek (pl. szaxofon), a témák pedig kellemesen komolytalanok (UFO In The Russian Village).









Photon Torpedoes - Creature Double Feature (2002)


Hangjegyügyileg harmónia árad belőle, a gitár különösen a dobhártyára ajánlott a saját súlycsoportjában. A szövegkörnyezet ékes példája az abszurd humor tündöklésének (Vampire Bitches, Children Shouldn't Play With Dead Things).









Nitkie - Twelve Radio Knives (2002)


Európa keleti fertályának több jutott a "nem kívánt jóból", amely az undergroundra is rányomta a bélyegét. A Nitkie ezen albuma eme lenyomat zenei kivetülése is lehetne a hangszerek zaklatottságából kiindulva. Surf, trash, psychobilly, van itt minden, ami a hallójáratnak ingere (Kosmos, Movie Legend Crash).








The Ripmen - Terror Of Beagle Boys (2003)


Pár évvel a be nem következett világvége után picit megnyugodtak a torz lények, bár szenvedélyeségük nem hagyott alább. A korong magán hordozza a német psychobilly stílusjegyeit, pattogós (Fat, Ugly & Useless) és lomha (Death Rides A Fast Horse) nóták alkotják a dallamjárást.