2011. március 4., péntek

Zenevermek eme kerek tetemek? III.

A mészáros metódusát már mindenki megismerhette mondókáimból, így szitkozódásokkal tarkítva haladunk is tovább!

Guana Batz - Loan Sharks (1986)

A muzsikosok második alkotása, amelynek több mint a felét feldolgozások (No Particular Place To Go, Radio Sweetheart stb. ) teszik ki, így szöveg- és dalírási tehetségüket csak a maradékon (Tiny Minds, Loan Shark stb.) "vételezhetjük fülünkre". A csalódásnak csekély az esélye, a UK Indie Chart harmadik helyén "végzett" az album. Első generációs együttes lévén a hangzását még "nem vette birtokba teljesen a téboly".
P.O.X. - Voodoo Power (1986)

"Titkos" muzikális kísérletek eredménye ez a korong. A zenekar számos regulára fittyet hányt alakulásától fogva, túlnyomórészt bőgő helyett basszusgitárral koncerteztek, és a korabeli psychobillyben a végletekig torzított gitár és ének is szokatlan volt. Dalaik komor hangvételűek (Antichrist&Devilkicks, Nighttime Syndicate), a létezésünkkel járó negatívumok csapódnak ki belőlük.The Krewmen - The Adventures Of The Krewmen (1986)

Kiváló hangú énekes, egyedi gitárhangzás. Tíz saját melódia, amelyek mondanivalója a képregények stílusában megrajzolt borítón is megnyilvánul. A tudományos fantasztikumtól (The Bug Of Planet Zee) kezdve a horroron (Night Of The Living Dead, Hell Train) át egészen a mindennapi galádságokig (Bar Room Fantasy, Bus Stop) terjed a dalok témája. A világegyetem egyes lényei szerint az oldschool psychobilly tökéletes "példánya".
Coffin Nails - Ein Bier Bitte (1987)

Egy újabb renegát társaság, ami a hangszereket illeti, ugyanis pályafutásuk elején ők is a basszusgitárt részesítették előnyben. A dallamok már a lemez elején sebes iramot diktálnak, a szövegvilág a horror (Werewolf Bitch) és az erotika (Penetration, Myra Handley) mezején mozog. Az album címe egy szójáték, mivel a "Bier" németül sört, óangolul pedig "koporsószállítót" jelent.
Skitzo - Skitzo Mania (1987)

A "hőskorszak" másik remeke. Szerzeményeik védjegye is lehetne a temérdek ordítás, amely utánozhatatlan hangulatot ad nekik. A fülünkre nehezedő nyomást az egészségügyi károsodásokat felidéző irodalom (Skitzo Mania, Possessed), valamint a régi slágerek bizarr előadásmódban való feldolgozása (Caledonia, House Of The Rising Sun) is "súlyosbítja".