2011. április 1., péntek

Zenevermek eme kerek tetemek? IV.

Negyedik alkalom idestova, hangok futkosnak ide-oda!

The Scannerz - The Scannerz (1987)

A tiszavirágéltű csapatok mintapéldánya Németországból. A kellemes női vokál és a hangsúlyos nagybőgő kiemelkedő hangzást ad a daloknak, két számban Klaudia (Night Ship, Change Myself) hangja kapja a főszerepet, az előbbi egy Ricochets feldolgozás. A szerzemények a szerelem (I'm Victim Of Your Love) és a halál (He's A Murderer) témáját  boncolgatják.

Radium Cats - Munster Madness (1988)

Szinte ismeretlen skót formáció, amely zeneisége a legelső psychobilly bandákat idézi. A nyolc nótát hordozó lemez a Mental Records-nál jelent meg, és a szövegvilága az alacsony költségvetésű rémfilmeket juttatják az ember eszébe (Screaming From The Grave, (I Hear It) Howling In The Swamp). Egy feldolgozás is helyet kapott, Roy Orbisontól a Go, Go, Go.

The Swampy's - Come Back To The Swamp (1988)

Korához képest szélvész muzsikát előadó belga zenekar, amely jelen albumán öt feldolgozás (Rockhouse, Tainted Love, Cinderella, Love Me, Tear It Up)  is található. A karakteres ének és a "szeleburdi" hangzás teszi egyedivé alkotásaikat (Bug Attack, Fly Story, Home Sweet Home).


Sugar Puff Demons - Falling From Grace (1989)

Egy sokáig beszerezhetetlen album, amely erősen kilógott az éra nagyjai és kicsijei közül köszönhetően "zúzós" hangzásának. Tizenöt melódia, amely megásatja az emberrel a saját sírját (Germs, Phantom Of The Fog, Nice Day For A Homicide...). Hírhedtek lettek egy levélről, amelyet a Link Records vezérének írtak és amelyben ecsetelték, hogy miért ad ki a Batfinks-hez hasonló silányságokat, amikor itt vannak ők.

Jekills - Jekills (1989)

A Tormenthez hasonlóan tragikus sorsú együttes. Egy korong csupa furmányos művel, amelyek nyugodtan indulnak (Nobody In The Street, Psycho Beat), de hamar bevadulnak (Aston). Érződik rajta a Batmobile hatása, de az egyszerű másolattól távol állnak.